Haaroliën is een behandeling die één simpele stap vereist: het aanbrengen van een olie die bij jouw haarporositeit past.

Haaroliën is erg populair in Oriëntaalse landen. De behandeling wordt aangeboden in elke fatsoenlijke haarsalon.

Je kunt het haaroliën zelf doen, wat zeker de meest comfortabele versie van oliën is. Het is een extreem gemakkelijk proces, dat een schoonheidsritueel kan worden, maar ook een vorm van ontspanning na een drukke dag of week.

Haaroliën kan worden uitgevoerd op een paar manieren. Over het algemeen is er één simpele regel, die luidt: hoe langer je de olie op het haar houdt, des te beter de resultaten zullen zijn. Als je haar erg beschadigd is en je last hebt van haaruitval, moet je de hoofdhuid niet vermijden. Je kapsel zal erop vooruitgaan als je de hoofdhuid masseert tijdens het oliën. Als je aan de andere kant je haar alleen wilt voeden, van schade wilt beschermen, de haarschubben wilt verzorgen, een juiste vochtbalans leveren en veerkracht en glans aanbrengen, dan kun je kiezen voor elke andere haaroliemethode (er zijn ook methodes die geen hoofdhuidbehandeling vereisen).

 

Dit zijn de beste methodes voor haaroliën:

 1. ’s Nachts oliën – breng de olie aan op droog of vochtig haar, masseer het in het haar en de hoofdhuid, laat het de hele nacht zitten. Spoel de olie de volgende ochtend uit met een milde shampoo.
 2. Oliën voor een paar uur – kortere versie van ’s nachts oliën. Het verschil zit in de tijd waarin je de olie laat zitten. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, kan dit 30 minuten zijn, een uur, twee uur … Denk er altijd aan om de olie uit te spoelen.
 3. Oliën met een conditioner – voeg een paar druppels van de olie toe aan een haarconditioner en breng het mengsel aan in het haar.
 4. Oliën na het wassen – breng de olie vanaf het midden van de lengtes aan tot in de punten, laat het zitten. Dit maakt het stylen gemakkelijker, en beschermt het haar tegen de hitte tijdens het föhnen.
 5. Oliën op droog haar – breng de olie aan op droog haar (ook vanaf het midden van de lengtes; of alleen op de punten). Spoel de olie niet uit. Laat het werken als een glansversterker en een schoonheidsmiddel.
 6. Oliën in de vorm van een spray – voorzichtige vorm van voeding. Meng de olie met water of kruidenmix; giet dit mengsel in een fles met verstuiver. Spuit het op het haar wanneer je maar wilt; het kan zelfs verschillende keren per dag.

Wat zijn de voordelen van haaroliën?

Haaroliën is beter dan de overal verkrijgbare haarmaskers en conditioners van de drogist. Er is geen ander product dat het haar zo’n diepe reparatie geeft. Als je kiest voor een olie die bij je haarporositeit past, kan het wonderen doen en al je haarproblemen verhelpen. Regelmatige haaroliebehandeling kan:

 • je natuurlijke haarkleur naar voren brengen
 • haaruitval voorkomen
 • volume behouden
 • het haar hydrateren
 • verouderingsprocessen vertragen
 • vergrijzing vertragen
 • bijdragen aan snellere haargroei
 • het haar versterken
 • broosheid verhelpen en de haarpunten beschermen tegen schade
 • processen op de hoofdhuid controleren
 • haarzakjes versterken
 • vettigheid voorkomen
 • uitdroging van de hoofdhuid verhelpen
 • het haar beschermen tijdens hittestyling
 • voor prachtige en zachte lokken zorgen

Haaroliën moet tenminste eens per week worden uitgevoerd. Ook is het een goed idee om de olie op de hoofdhuid aan te brengen.

Haarolie is een veelzijdig product. Het kan een groot aantal cosmetica effectief vervangen. Veel vrouwen die haaroliën hebben geprobeerd, gebruiken ze zowel in behandeling voor het haar als voor de hoofdhuid, en ook als een primer voor dagelijkse haarzorg, haarconditioner, balsem voor de punten en als glansversterkend product. Een groot aanbod aan cosmetica in één product? Haarolie!

Veel succes met haaroliën!