Kshir Pak Vidhi, Sesa Oil

HAAROLIE – VERPAKKING, AROMA

Sesa is een haarolie die in een erg eenvoudige en onindrukwekkende fles wordt verkocht. Melkwit plastic, met een grote rode kurk. Het gouden etiket is het enige wat een beetje elegant is. Het aroma is niet erg verbluffend. Het is erg intens en kruidig – niet heel lekker.

Als je de olie vaak gebruikt, blijft de geur op je haar hangen.

HAAROLIE – FORMULE EN APPLICATIE

Sesa is een semi-vloeibare haarolie, bijna waterig. Je moet leren om het aan te brengen zonder olie te verspillen (Sesa olie heeft geen applicator of pomp). Je moet de olie rechtstreeks in je hand gieten, en het verspreiden over het haar en de hoofdhuid.

HAAROLIE – CAPACITEIT EN EFFICIËNTIE

Sesa haarolie bevat 90 ml, wat ongeveer 2-3 maanden kan worden gebruikt. Mensen die nog niet zo vaardig zijn in haaroliën, moeten onthouden dat de olie geen applicator heeft, waardoor je wat kunt verspillen tijdens het aanbrengen. Het gevolg is dat de fles sneller leeg kan raken.

HAAROLIE – RESULTATEN:

  • haargroeiversnelling 4
  • anti-haaruitval 4,5
  • anti-uitdroging 4
  • diepe reparatie 4
  • verfraaiende werking 3
  • haarbescherming 3
TOTAAL 22,5

HAAROLIE – BESCHRIJVING EN INGREDIËNTEN

Sesa haarolie is gemaakt om een aantal speciale taken uit te voeren. Het wordt gekozen door vrouwen die lijden aan kaalheid en overmatig haaruitval. Als de olie regelmatig wordt aangebracht, wordt het haar verdikt doordat de haarzakjes worden gestimuleerd en het haar wel moet groeien. Als je Sesa olie gebruikt, zal je genieten van de groei van babyhaartjes – nieuwe haren op kalende plekken.

De werking van Sesa haarolie is gebaseerd op Ayurveda – oosterse medicijnen en filosofie. Het is gemaakt van Indische kruiden, melkeiwitten en natuurlijke oliën. De truc van het combineren van deze stoffen wordt Kshir Pak Vidhi genoemd in Ayurveda.

Je brengt Sesa olie aan op zowel het haar als op de hoofdhuid. Masseer de hoofdhuid voorzichtig tijdens het oliën, om de haarzakjes te stimuleren en de werking van de oliën en kruiden te versterken.

Indische Sesa behandeling bevat bhringrajolie en nilibhrungandi-olie die werk direct op het haarzakjes werken – ze versnellen de haargroei en voorkomen haaruitval.

Tarweolie is een bron van vitamine E, wat extreem waardevol is voor het haar. Het versterkt de processen in de weefsels en vermindert verouderingsprocessen.

Kokosnootolie is de basis voor de Indische kruiden in de Sesaolie. Het beschermt de lokken ook tegen schade en barre weersomstandigheden. Sesamolie zit vol met vitamine B en een groot aantal mineralen die nodig zijn voor goede en gezonde groei van het haar.

HAAROLIE – APPLICATIEMETHODE

Sesa olie wordt in de hoofdhuid gemasseerd en gelijkmatig aangebracht op het haar. Je kunt het enkele uren laten zitten, of de hele nacht. Dan moet je het uitwassen met een milde shampoo, vrij van SLS en SLES. Helaas kan Sesa haarolie niet worden aangebracht op droog haar na het wassen en föhnen. Dit is uitgesloten dankzij het aroma en de waterige formule.